HYVÄNTEKEVÄISYYS­LUKUDRAAMA KIOVAN POMMISUOJISSA 3.-29.4.2024

Tänään ilmahälytys soi taas.
Täällä maan alla on tilaa 30 hengelle.
Katselet ympärillesi:
Kiovassa on kaikkiaan 4984 pommisuojaa(…)

(…) joten täällä sinä olet joku muu,
täällä vallitsevat toiset säännöt,
toiset rajat (…)

Nämä otteet ovat Tony-palkinnon saaneen näytelmäkirjailija Stefano Massinin kirjoittamasta teoksesa Kiovan pommisuojissa – Bunker Kiev. Teos on ukrainalaisten omakohtaisiin kokemuksiin ja silminnäkijätodistuksiin pohjautuva koskettava kuvaus siitä, miltä pommisuojaan hakeutuminen ja siellä oleminen pommitusten aikana ihmisestä tuntuu.

Massini kirjoitti teoksen Ukrainan sodan yksivuotispäivänä. Ensiesityksensä teos sai 6.3.2023 Firenzessä. Turussa teos esitetään Taiteen talolla suomeksi ja ruotsiksi, yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin ja Åbo Svenska Teaterin kanssa huhtikuussa 2024. Tekstin esittää yksi näyttelijä. Mukana ovat Minna Hämäläinen, Ulla Reinikainen, Markus Ilkka Uolevi, Riitta Salminen, Kimmo Rasila ja Sofia Carlsson, jotka vuorottelevat esityksissä.

Esityksiä on yhteensä 45 ajalla 3.-29.4.2024. Esityksiä on suomeksi ja ruotsiksi (på svenska 10.4. klo 18 ja 19.30, 23.4. klo 18 ja 19.30). Tarkistathan lippua ostaessasi, että esitys on haluamallasi kielellä.

Liput 10€.

Lipputulot lahjoitetaan UNICEFIN hätäapukeräykseen, josta apua kohdistetaan esimerkiksi Ukrainaan, Gazaan ja Syyriaan.

Yhteistyön mahdollistaa Maailma näyttämölle -hanke.

Teoksen alkuperäinen suunnittelu ja tuotanto : Teatro della Toscana – Teatro della Pergola, Municipality of Florence, 2023