Antti Eklund
Antti Eklund

Taiteen talon kesän päänäyttely Dressed for Dinner on ajatuksia ja tunteita herättävä kokonaisuus. Kuvataiteilija Antti Eklundin ja virolaisen korutaiteilija Sigrid Kuuskin taideyhteistyö haastaa pohtimaan suhdettamme tuotantoeläimiin.

Perjantaina 14.6. klo 11 yleisölle avattava näyttely on Antti Eklundin ja Sigrid Kuuskin ensimmäinen yhteisnäyttely. Samalla se on Antin ensimmäinen näyttely Turussa ja Sigridin ensimmäinen kansainvälinen näyttely.  “Taiteen taloon kehittämämme näyttely oli meille vihdoin mahdollisuus konkretisoida unelmamme yhteistyöstä.  Sigrid Kuusk on valovoimaisin lahjakkuus Viron korumuotoilun kansainväliselle tulevaisuudelle.” sanoo Antti Eklund.

Sigrid Kuusk kertoo haaveilleensa pitkään näyttelystä, jossa kaksi taiteilijaa luo yhdessä jotain merkityksellistä, kertoen samaa viestiä eri taiteen muotojen kautta. “Se, miten maailmamme napsahtivat yhteen välittömästi, oli hämmästyttävää. Ja se mitä Taiteen talo ajattelee teeman merkityksestä, on upeaa ja kertoo rohkeudesta ja uraauurtavasta hengestä!”  

Antin graafinen tyyli ja Sigridin melko graafiset korut puhuttelevat näyttävyydellään. Poptaidekuvasto tarjoaa mahdollisuuden katsoa näyttelyä joko pinnalta tai syventyä pohtimaan millainen eläimen osa on suhteessa elämäntapaamme. “Taiteen talo haluaa tarjota mahdollisuuden käydä keskustelua tärkeistä teemoista; arvoista ja etiikasta. Suhteestamme ympäröivään maailmaan. Se miten Antin ja Sigridin teokset käyvät vuoropuhelua ja houkuttelevat meitä katsomaan pintaa syvemmälle on aivan erityistä.”  sanoo Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkala.


Antti Eklund on koulutukseltaan arkkitehti ja hän on toiminut graafisen suunnittelun professorina Taideteollisessa korkeakoulussa. Antti on kansainvälisesti palkittu muotoilija ja tunnettu töistään mm. Alessille ja Marimekolle.

Sigrid Kuusk on muotoillut koruja omalle brändilleen vuodesta 2016. Hänen tavoitteensa on luoda yllättäviä, huomiota rakastavia, kestäviä koruja, jotka valmistetaan käsityönä Virossa. Sigrid on monilahjakkuus, joka on tunnettu myös taidevalokuvaajana. Taiteen talossa on ensi kertaa esillä hänen veistostaidettaan.  

Näyttely on avoinna 14.6.-4.8.2024 päivittäin klo 11–18, pois lukien juhannuksena 21.-23.6.2024.

Taiteilija Antti Eklund on tavattavissa näyttelyssä 27.6. alkaen torstaisin ja lauantaisin kello 14-15.


Lisätiedot:

Jere Pensikkala, toimitusjohtaja, Taiteen talo +358 44 907 5876 / jere.pensikkala@taiteentalo.fi
Sissi Silván, +358 40 560 28 88 / info@eklund.art
Antti Eklund, +358 40 538 3241 / antti@eklund.art
Sigrid Kuusk, +372 5346 0423/ kuusk.sigrid@gmail.com