Taiteen talon kesän päänäyttelyn Dressed for Dinner yhtenä osana järjestetään yhteistyössä Yle Lounais-Suomen kanssa keskustelutilaisuus Elämä lautasella. Se lähetetään suorana Yle Areenassa keskiviikkona 12.6.2024 klo 10.

Taiteen talon kesän päänäyttely Dressed for Dinner on kuvataiteilija Antti Eklundin ja virolaisen korusuunnittelija Sigrid Kuuskin ensimmäinen yhteisnäyttely, jossa syvennytään tuotantoeläinten oikeuksiin pop-taiteen kautta. Näyttelyn teema on antanut lähtösysäyksen toimittaja Lassi Lähteenmäen luotsaamalle keskustelulle eettisestä ruuantuotannosta ja eettisistä valinnoista.

Keskustelijoina ovat eläinfilosofi Elisa Aaltola, taiteilija Antti Eklund, ruokaketjussa mukana ollut perheenäiti, ELY-keskuksen asiantuntija Hilkka Halla sekä Smörin palkittu keittiömestari Mikko Pakola. Keskustelu käydään suomeksi.

Keskustelutilaisuus järjestetään keskellä näyttelyä, joka avataan yleisölle perjantaina 14.6. klo 11, ja se striimataan. Tilaisuuteen osallistuminen on ilmaista, mutta se vaatii ilmoittautumisen ja paikkoja on rajattu määrä. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Tilaisuus pidetään keskiviikkona 12.6. klo 10:00 alkaen ja paikalla tulee olla klo 9.45 mennessä. Tilaisuus on Tehtaan toisen kerroksen Pääsalissa.

Keskustelutilaisuus on osa Hyvin sanottu -hanketta. Hyvin sanottu on Ylen ja Erätauko-säätiön luotsaama viisivuotinen hanke, joka pyrkii laajan kumppaniverkoston kautta vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä.