Taiteen talon tilat ja sisäpiha eivät ole täysin esteettömiä, mutta muutoksia tehdään saavutettavuuden parantamiseksi. Sisäpihalla on kivetys, joka on kalteva tehdasrakennukselta E-rakennuksen suuntaan. Taiteen talon sisäpihan ja Brinkkalan sisäpihan välisen portin yhteydessä on esteetön kulku. 

Tehdas

Tehtaan (A-rappu) pääovi on esteetön ja oven vieressä on painike oven avaamiseen. Ovi on avoinna aukioloaikojen puitteissa.

Tehtaassa on tilavuudeltaan esteetön hissi, mutta hissin ovi on painava, hissin painike on korkealla ja ovi ei avaudu automaattisesti.

Esteetön WC löytyy ensimmäisestä kerroksesta, WC on oikeakätinen. Muut WC-tilat löytyvät toisesta kerroksesta.  

C-rakennus (Kriittinen Galleria)

Kriittisen Gallerian tilat ja Taiteen talon sisäpiha eivät ole täysin esteettömiä.

Sisäänkäynnit Hämeenkadun, Nunnankadun ja Brinkkalan sisäpihan kautta ovat epätasaista mukulakivetystä.

Kriittinen Galleria sijaitsee Taiteen talon ja Brikkalan sisäpihoja yhdistävän portin vieressä, sisäpihan C-rakennuksen katutasossa.

Portin yhteydessä on esteetön kulku ja Brinkkalan pihan mukulakiveykseen on tehty kulkua helpottava kivipolku. Pihojen kivetys on mukulakiveä, kiveyksellä on hiekkaa ja piha on paikoittain kalteva. Gallerian ulko-ovella on kynnys eikä gallerian ovi aukea automaattisesti. Oven leveys on 83 cm oven ollessa auki.

Kriittiseen Galleriaan on vapaa pääsy. 
(Erillisistä maksullisista tapahtumista ilmoitetaan erikseen Kriittisen Gallerian kotisivuilla https://kriittinengalleria.fi/)

Pihalla ei ole asiakaspysäköintiä.

Opaskoirat ja lemmikit ovat tervetulleita galleriaan. Pidäthän lemmikin kuitenkin kytkettynä hihnaan koko vierailun ajan. Pyydämme huomioimaan, että näyttelytilassa esillä oleviin teoksiin ei saa koskea vierailun aikana ellei toisin mainita.

Galleria noudattaa turvallisen tilan periaatetta. Toivotamme tervetulleiksi kaikki alueen asukkaat ja vierailijat. Emme salli tiloissa väkivaltaa, rasismia, häirintää emmekä syrjivää käytöstä tai kielenkäyttöä. Jos joudut kokemaan epämukavan tilanteen tai koet/näet epäasiallista kohtelua, toivomme, että kerrot siitä mahdollisimman pian Kriittisen Gallerian henkilökunnalle.

Kriittisessä Galleriassa ei ole yleisö-wc:tä. Lähimmät esteettömät yleisö-wc:t löytyvät Taiteen talon Tehtaan 1. kerroksesta. Taiteen talon sisäpihalla toimivan Café Elephantenin tiloissa on asiakas-wc:t. Lisäksi Brinkkalan sisäpihalla sijaitsevassa Kirjakahvilassa on asiakas-wc:t.

C-rakennus sijaitsee työmaa-alueen välittömässä läheisyydessä, mikä saattaa ajoittain aiheuttaa muutoksia kulkureitteihin vuoden 2024 aikana. 

E-rakennus

Rakennuksen sisäänkäynti on esteetön ja oven vieressä on painike oven avaamiseen.

Hissin ovi avautuu automaattisesti ja hissin kautta rakennuksen kaikki kolme kerrosta on saavutettavissa.

Rakennuksen kaikissa kolmessa kerroksessa on WC-tilat, jotka eivät täytä nykyisiä esteettömyysvaatimuksia.

E-rakennuksen huoneiden ovien leveys on 810mm ja huoneisiin on pieni kynnys.  

Sisäpiha

Sisäpiha on kivetty ja se on kalteva E-rakennuksen suuntaan.

Pihalla ei ole asiakaspysäköintiä.

Turvallinen tila

Haluamme toivottaa tervetulleeksi kaikki kaupunkilaiset ja alueen asukkaat. Emme salli tiloissamme väkivaltaa, häirintää, rasismia, syrjivää käytöstä tai kielenkäyttöä.

Kehitämme jatkuvasti esteettömämpää Taiteen taloa

Kehitämme toimintaamme ja kuulemme mielellämme palautetta ja kehittämisehdotuksia. Ehdotuksia esteettömyyden parantamiseksi kiinteistössä voi lähettää osoitteeseen anna-maija.vaimala@taiteentalo.fi