Rettigin vanhan tupakkatehtaan kiinteistökokonaisuuden kehittämistyöhön alkuvuonna 2022 perustetun Turun Taiteen talo Oy:n ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi on valittu kulttuurituottaja YAMK Jere Pensikkala.

Pensikkalalla on laaja työkokemus erilaisten ja -kokoisten kulttuurilaitosten hallinto- ja tuotantotehtävistä. Turussa hän on työskennellyt aiemmin mm. tuottajana TEHDAS Teatterissa ja hallintopäällikön ja tuotantopäällikön tehtävissä Turun Kaupunginteatterissa.

Kulttuuria läpileikkaava työkokemus kertyi Turun kulttuuripääkaupunkihankkeessa, jossa Pensikkala oli tuotantokoordinaattorina vuosina 2008-2012.

Taiteen talon toimitusjohtajaksi Pensikkala siirtyy Kansallisoopperan ja -baletin tuotantopäällikön tehtävästä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 15.9.2022.

Pensikkala odottaa uutta työtään suurella innolla.

– Taiteen talo edustaa kaikkea sitä minkä eteen haluan työtä tehdä; yhteistyötä läpi taidelajien sekä mahdollisuutta luoda jotakin uutta ja pysyvää kulttuurin keinoin. Loistava sijainti Vanhankaupungin ytimessä, taiteen tekijöiden ja kaupallisten toimijoiden törmäyttäminen sekä Taiteen talon lähtökohta innostavat ja saavat visioimaan avoimesta, yllätyksellisestä, moniäänisestä ja -muotoisesta yhteisöstä, joka kutsuu luokseen niin kaupunkilaisia kuin matkailijoitakin, Jere Pensikkala sanoo.

Pensikkalan mukaan Taiteen talo on luontainen jatko työlle, jota Turussa on tehty pitkään ja se jatkaa monin tavoin kulttuuripääkaupunkivuoden hienoa perintöä.

– Se, että voi antaa osaamisensa kotikaupungissaan näin upean tavoitteen toteuttamiseksi saa nöyräksi ja vaatii tekemään parhaansa, Pensikkala sanoo.

TAITEEN TALO

  • Taiteen talo on keväällä 2022 avattu taiteen ja kulttuurin koti taiteen tekijöille, kaupunkilaisille ja matkailijoille.
  • Taiteen talo sijaitsee Rettigin vanhassa tupakkatehtaassa keskellä Turun Vanhaakaupunkia osoitteessa Nunnankatu 4.
  • Toimintaa on tupakkatehtaan kuudessa kerroksessa ja pihapiirin taloissa. Taiteen talossa toimii kuvataiteilijoita, esittävän taiteen tekijöitä ja luovien alojen ammattilaisia ja siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä, esityksiä, tapahtumia ja työpajoja.
  • Turun Taiteen talo Oy edistää ja tukee kaupungissa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa, taiteen ja kulttuurin ammattilaisten työllisyyttä ja elinkeinoa sekä kehittää ja organisoi Taiteen talo -konseptia.