Runon kirjoittajapiirissä annetaan kielen yllättää. Yksittäisten runojen, kirjoittamisen ja kokoelmamuodonkin ongelmiin haetaan ratkaisuja yhdessä.

Opetuksen lähtökohtana on osallistujien runojen tarkka lukeminen ja niistä keskusteleminen – myös kurssilla käsiteltävä teoreettinen sisältö ammentaa opiskelijoiden omista teksteistä ja heidän tarpeistaan ja tavoitteistaan kirjoittajina. Kurssi on myös oiva paikka kehittyä lukijana – piirissä luetaan omien tekstien lisäksi myös muita nykyrunoja. Kerralla käsiteltävät tekstikokonaisuudet pyritään pitämään melko lyhyinä, mikä mahdollistaa tarkan ja syventyneen keskustelun stressittömästi ja rennolla otteella. Kurssi sopii hyvin moneen tarpeeseen: runonkirjoittamisen käynnistelyyn, sen ylläpitoon tai vaikka isommankin kokonaisuuden työstämiseen osa kerrallaan.

Kurssin ohjaa Henriikka Tavi. Tavi on runoilija ja kirjailija, joka opettaa kirjoittamista mm. Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjalla. Tavi on tehnyt paljon yhteistyötä kuvataiteilijoiden ja säveltäjien kanssa, ja musiikilliset, materiaaliset ja kuvalliset elementit ovat hänen kielessäänkin keskeisiä.

Tavi kuvailee omaa kirjoittamistaan seuraavasti: ”Kirjoittajana joudun usein sietämään pitkiä aikoja omaa aikaansaamattomuuttani ja kunnollisen idean puutetta. Ajattelen että kirjallinen idea on sisällön ja kirjallisten keinojen yhdistelmä, se on yhtä lailla tapa puhua kuin se mistä puhutaan. Joskus ideaa on parasta etsiä kirjoittamalla, joskus ei auta kuin odottaa. Ajattelen että onnistunut ja iloa tuottava kirjoittamisprosessi on tulkitsevaa vuoropuhelua tekijästään pikkuhiljaa itsenäistyvän teoksen kanssa. Kirjoittaja on todellakin tekstiensä ensimmäinen lukija, niin kuin monesti sanotaan.”

Kurssille mahtuu maksimissaan 8 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 6 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen päättyy 10.9. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org . Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuuksia.

MILLOIN: Keskiviikkoisin 27.9./11.10./25.10/8.11./22.11./7.12 (huom! Torstai) klo 18–20

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku

OPETTAJA: Henriikka Tavi

HINTA: 220 / 120 €