Proosan jatkopiirissä opitaan proosan keinoista, tehdään kirjoitusharjoituksia sekä annetaan ja saadaan palautetta teksteistä. Kurssin tavoitteena on tarjota välineitä pidemmän kirjoitusprosessin tueksi sekä kehittää omia ideoita palautekeskustelujen avulla.

Kurssi eroaa proosapiiristä työskentelytavassaan: jatkopiirissä saatetaan alulle ja kehitellään kertojen välissä yhtä laajempaa kokonaisuutta, kuten romaania tai novellikokoelmaa. Ennalta valmista ideaa ei tarvitse olla, eikä kirjoituspiiriin osallistuminen vaadi erityistä sitoutumista tai aiempaa kokemusta.

Matalan kynnyksen kurssi sopiikin hyvin sekä proosapiirin käyneille että kaikille niille, joita pidemmän tekstin kirjoitusprosessi kiehtoo. Proosan jatkopiirin ohjaa Petri Vieno. Vieno on opiskellut luovaa kirjoittamista ja yleistä kirjallisuustiedettä Turun yliopistolla, toiminut kustannustoimittajana Sammakolla ja freelancerina sekä opettanut äidinkieltä ja kirjallisuutta yläkoulussa ja lukiossa.

Kurssille mahtuu maksimissaan 10 osallistujaa. Kurssi toteutuu, kun osallistujia on vähintään 6 (mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi, kurssi perutaan ja ilmoittautuneille ilmoitetaan).

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 10.9. Tämän jälkeen paikkoja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kurssit@kirjantalo.org . Kurssiosallistujiin ollaan yhteydessä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Huomioithan, että kurssilla ei ole etämahdollisuuksia.

MISSÄ: Kirjan talolla, Nunnankatu 4 (Taiteen talo), 20700 Turku

MILLOIN: maanantaisin 25.9. / 9.10. / 23.10. / 6.11. / 27.11. / 11.12. klo 18–20

OPETTAJA: Petri Vieno

HINTA: 120 / 220 €

Alennettu hinta Kirjan talon jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Osamaksumahdollisuus.

Kurssi laskutetaan ensimmäisen kurssikerran jälkeen.