Turun Taiteen talo kutsuu kesän näyttelyissään katsojia kokemaan matkaa läpi aikakausien, pohtimaan lajienvälistä rakkautta ja taistelua elämän puolesta, mutta myös rauhoittumaan veden liplatukseen ja tarinoiden äärelle.

Turun Taiteen talo kutsuu kesän näyttelyissään katsojia kokemaan matkaa läpi aikakausien, pohtimaan lajienvälistä rakkautta ja taistelua elämän puolesta, mutta myös rauhoittumaan veden liplatukseen ja tarinoiden äärelle.

Kesän näyttelykauden aloittaa kuvataiteilija Christian Saldert, jonka näyttely Verdens Gang // The Thought of the World luo katseen dystopian ja utopian ulkopuoleiseen maailmaan. Saldert työstää teoksensa tunnistettavista elementeistä uusiksi kokonaisuuksiksi ja tarinallisiksi hetkiksi. Maalausten ohella esitettävä videoteos on kollaasi Saldertin vuosien aikana ohjaamista musiikkivideoista, joka saa ensiesityksensä Taiteen talossa. 

Christian Saldert: The World as We Know ItChristian Saldert
Christian Saldert: The World as We Know It

Hertta Kiiskin näyttely Hydra avautuu heti Saldertin näyttelyn jälkeen Studio 2:ssa. Videoinstallaatio Hydra (2022) kertoo rakkaudesta ja huolenpidosta kahden tytön ja kuolemattoman polyypin välillä kaukaisella saarella. 

Taiteen talon Mediastudiossa on kesän aikana nähtävissä kolme kuukausittain vaihtuvaa teosta Turun kaupungin taidekokoelmasta. Torstaista 17. kesäkuuta alkaen esillä Salla Tykän (s. 1973) videoteos Power. Seuraavina kesäkuukausina ovat vuorossa Renja Leinon (s.1958) 20. kesäkuuta -mediataideteos ja Anneli Nygrenin (s.1958) Pyykki-teos.

Tykän Power-teoksessa naisen ja miehen epätasa-arvoisista lähtökohdista alkava nyrkkeilyottelu purkaa sukupuolirooleihin, perhesuhteisiin ja urheiluun kulttuurisesti rakentuneita jännitteitä Rocky-elokuvan musiikin soidessa. Leinon teoksessa 20. kesäkuuta voi aistia kesäistä tunnelmaa venevajan hämärässä valossa. Nygrenin Pyykki-teos taas on Yoko Onon performanssia mukaileva humoristinen video, jossa viihdytetään vieraita pyykin tahroja kuvailemalla.

Myöhemmin kesäkuussa Taiteen talo avaa historiahuoneen silmäykseksi talon menneisyyteen Rettigin tupakkatehtaana. Heinäkuussa Taiteen talo esittää turkulaisen Fimbul Taiteilijatalo ry:n ja elokuussa urbaanin taiteen yhdistyksen Freshcoden näyttelyt, sekä Antti Oksasen ääni-installaatio. Loppukesästä useamman tilan valtaavat Taiteen talon omat kuvataiteilijat näyttelyllään Yllin kyllin. Päätysalissa nähdään Mikko Paakkolan yksityisnäyttely.

Taiteen talo

Taiteen talo on keväällä 2022 avattu taiteen ja kulttuurin koti taiteen tekijöille, kaupunkilaisille ja matkailijoille. Taiteen talo sijaitsee Rettigin vanhassa tupakkatehtaassa keskellä Turun Vanhaakaupunkia osoitteessa Nunnankatu 4. Toimintaa on tupakkatehtaan kuudessa kerroksessa ja pihapiirin taloissa. Taiteen talossa toimii kuvataiteilijoita, esittävän taiteen tekijöitä ja luovien alojen ammattilaisia ja siellä järjestetään erilaisia näyttelyitä, esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. 

Turun Taiteen talo Oy edistää ja tukee kaupungissa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa, taiteen ja kulttuurin ammattilaisten työllisyyttä ja elinkeinoa sekä kehittää ja organisoi Taiteen talo -konseptia.

Taiteen talon kesän näyttelykokonaisuuden kuratoinnista vastaavat taiteilija ja taideasiantuntija Annika Dahlsten ja Taiteen talon tuottaja Anna-Maija Vaimala.