Jussi Virkkumaa

Kulttuurin ja luovien alojen toimijoille myönnettiin valtionavustuksina innovatiivisten palvelujen sekä tuotanto- ja toimintamallien kehittämiseen yhteensä yli 8 miljoonaa euroa. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 118 ja Taiteen talo on niiden 20 hakijan joukossa, joille myönnettiin tukea kolmannella hakukierroksella.  

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala sanoo rahoituksen tarkoituksena olevan, että tuettavien hankkeiden kautta saadaan liikkeelle sellaista muutosta, jonka avulla alan kasvumahdollisuudet parantuvat. 

Digitaalinen Taiteen talo – hankkeessa on kaksi osakokonaisuutta 

Digitaalinen ja palveleva Taiteen talo kehittää Taiteen talon verkkosivustoa niin, että asiakkaalla on käytössään yksi palvelupolku, vaikka taustalla on usean toimittajan sovelluksia ja usean tuottajan palveluita (esityksiä, kursseja, tuotteita yms.).  

Hankkeen Virtuaalinen Taiteen talo osassa laajennutaan metaversumiin, jossa Taiteen talo haluaa tulla näkyväksi myös kokonaan digitaalisessa toimintaympäristössä taiteilijoille, luovan alan toimijoille ja asiakkaille. Taiteen talo synnyttää alustan ja varmistaa, että toimijoilla on tarpeelliset tekniset ja toiminnalliset valmiudet toimia virtuaalisessa toimintaympäristössä. 

Olemme innoissamme meille myönnetystä rahoituksesta, sillä Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella Taiteen talosta kyetään tekemään digitaalisesti helposti lähestyttävä ja kiinnostava kokonaisuus niin tekijöille kuin kokijoille, sanoo Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkala.  

Hankkeessa tehdään yhteistyötä mm. Suomen kansallisoopperan ja -baletin, Turun AMK:n Taideakatemian, Aura of Puppets -verkoston ja Kulttuurikampus Turun kanssa. 

Rakennetuella edistetään kulttuuri- ja luovien alojen palveluiden ja tuotanto- ja toimintamallien uudistamista sekä digitalisaatiota 

Rakennetuen tavoitteena on edistää luovien alojen työpaikkojen lisääntymistä ja sitä, että luovien alojen osuus nousee merkittävästi nykyisestä bkt-osuudesta vuoteen 2026. Tuettavilla hankkeilla toteutetaan osaltaan luovan talouden tiekartan tavoitteita. 

Lisätiedot: 

Jere Pensikkala, Taiteen talo, toimitusjohtaja, +358 44 907 5876