Taiteen talon ja Brinkkalan kortteleissa 19.-20. heinäkuuta järjestettävä ilmaisfestivaali tarjoaa vaihtoehtoja kesän kaupallisille tapahtumille keskittyen taiteen ja kulttuurin saavutettavuuteen ja monimuotoisuuteen. ILMIÖn monitaideohjelmassa voi kokea muun muassa drag-, queer- ja ite-taidetta sekä retrofiilistelyä.

ILMIÖssä uskotaan, että kulttuuri kuuluu kaikille. Festivaalia pyritään kehittämään vuosi vuodelta yhä saavutettavammaksi, muun muassa avoimen taidehaun avulla. “Avoimen haun kautta saimme jälleen suuren määrän ehdotuksia ilahduttavan moninaisilta hakijoilta. Tämän vuoden ILMIÖn taideohjelma haluttiin rakentaa yllätyksellisyyden ja näkökulmien variaatioiden pohjalta” festivaalin monitaiteen kuraattori ja tuottaja Fatima Amokrane kertoo.

Ragnar Elnygin pyrstöineen löydät myös ILMIÖn monitaideohjelmasta

ILMIÖn vuoden 2024 monitaideohjelma on kirjava kattaus tämän hetken kiinnostavinta taidetta. Monitaiteen teemat liikkuvat queeriyden, ite-taiteen, taideprosessien sekä retron audiovisuaalisuuden rajamailla. Festivaalialueella voi kokea muun muassa Kiukkupussy ja Narri Koira -taiteilijanimillä tunnettujen Havanna Salmelan ja Katariina Korpelan dragking-esityksen, ranskalaissyntyisen trans/queer-taiteilija Ragnar Elnygin eri taitojen oppimista tutkivan performanssin, ite-taiteen konkarin Petri Keckmanin retrospektiivisen videoteoksen, Ville Färsaarten Sega Mega Drivellä tehtyjä teoksia sekä Maija Reeta Raumannin ja Matias Aaltosen tanssia ja rumpujen soittoa kokeilevasti yhdistävän rumpu-tanssiperformanssin.

Milla Ilkamo
Lastenpäivän ohjelma maistuu pienemmille että isommillekin. Kuvassa aluetaiteilijoiden leikkinurkkaus kaikenikäisille viime kesältä.

ILMIÖ toivottaa lauantaina 15:00-18:00 välillä tervetulleiksi myös alle 13-vuotiaat aikuistensa seurassa. Erityisesti perheen pienimpien iloksi festareilla nähdään Pikku Kakkosestakin tuttu lastenbändi Höpinätötterö sekä supersuositut TAFF Junior -animaationäytökset.
Festivaalin musiikkiohjelma kasvoi seitsemällä nimellä. Indiepiirit lumonnut Pambikallio saapuu ILMIÖön uusien kappaleiden kera, Zangoma ihastuttaa sambialais-suomalaisella zamrockilla ja turkulainen jazzlupaus SILLA esittelee vielä julkaisematonta tuotantoaan.
Tutustu artisteihin, yhteistyötahoihin ja hyvään meininkiin nettisivuilla ja somessa. Festivaalin esteettömyystiedot päivittyvät nettisivuille kesän mittaan.

ILMIÖssä kuullaan myös Pambikallion uunituoreita biisejä.

Yhteydenotot:

TUOTANTO
Salla Karvonen
040 558 0611
salla@ilmio.fi

MEDIA
Susse Seppälä
Stina Parri
media@ilmio.fi