Anni Savolainen

Kesän kivoimman festarin ohjelma on nyt valmis! ILMIÖn ohjelmassa korostuu yhteistyö paikallisten kulttuuri- ja taideyhdistysten kanssa. Lavakohtaiset aikataulut ja monitaideohjelman löydät tapahtumasivuiltamme, ILMIÖn nettisivuilta ja some-kanavista. Festivaalille on tänäkin vuonna vapaa pääsy!

ILMIÖ haluaa olla monipuolinen, moninainen ja monille. Brinkkalan ja Taiteen talon pihoilla ja sisätiloissa nähdään 21.-22.7. kantaaottavaa ja vapautunutta monitaidetta sekä kansainvälisiä että kotimaisia vaihtoehtomusiikin herkkupaloja.


ILMIÖn moniulotteista taideohjelmaa on rakennettu mm. avoimen haun kautta sekä yhdessä paikallisten taideyhdistysten, kuten Turku Animated Film Festivalin (TAFF) ja Kirjan talo – Bokens hus ry:n kanssa kanssa. Tämän vuoden monitaideohjelma on yhdistelmä video-, veistos- ja esitystaidetta. Uutuutena ILMIÖssä nähdään tänä vuonna kaksi uutta monitaiteelle pyhitettyä tilaa Näyttämö sekä Videokellari.


Festarin aikana koetaan muun muassa lapsille ja aikuisille kuratoituja lyhytanimaationäytöksiä (TAFF), lavarunoutta yhdistettynä perinteiseen Oud-musiikkiin (Ahmed Zaidan, Sadik Hiader & Lazim Altake), ajoissa ja paikoissa seilaavaa mediataidetta, syvälle omiin tuntemuksiin vievää audiovisuaalista tilaa, kehollista liikeperformanssia sekä joka kulmalta rönsyilevää aluetaidetta (Minja Tuomisalo ja Johanna Tuominen). Lauantaina pitkin päivää yleisöllä on myös mahdollisuus kiivetä lavalle esittämään omaa sanataidettaan Kirjan talon houstaamissa Open Mic -osuuksissa.


ILMIÖn musiikkiohjelma täydentyy Freshcoden urbaaneilla soundeilla ja Tyemyyn reiviluolalla. Freshcode lisää ILMIÖ-perjantaihin tuoreutta hoitamalla paikalle kesän hypetetyimmän räppiryhmän. Good Boys iskee kaupunkiin ensimmäistä kertaa ja lupaa tehdä Turusta jälleen Suomen pääkaupungin keikkansa ajaksi. Freshcoden vieraaksi saapuva Ya Tosiba on omintakeinen ja maaginen yhdistelmä Kaukasuksen alueen kansanmusiikkia ja runoutta vahvoin elektronisin maustein. Kumpaakaan ei kannata missata! Lauantain starttaa ohjelmaan lisätty Dj Kolkka Brinkkalan lavalla.

Saavutettava tapahtuma

ILMIÖ haluaa olla kulttuuritapahtuma monille – myös ensikertalaisille! Vapaa sisäänpääsy, moninainen ohjelma ja keskeinen sijainti madaltavat osallistumiskynnystä. Lisää saavutettavuus- ja turvallisuustekijöitä on etsitty yhdessä Suomen Autismikirjon yhdistyksen ja LiveFIN ry:n kanssa. ILMIÖ haluaa luoda mahdollisimman turvallisen tilan musiikista, taiteesta ja kaupunkikulttuurista innostumiseen. ILMIÖ on koko kaupungin juhla.


Lauantaina taiteesta, musiikista ja festaritunnelmasta pääsee nauttimaan myös pienten lasten kanssa. Alle 13-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen seurassa 14.00-18.00 välisenä aikana. Muuna aikana festivaalin ikäraja on K-18.


Lue lisää tapahtuman saavutettavuudesta, artisteista ja taiteilijoista osoitteessa www.ilmio.fi ja ota seurantaan myös ILMIÖn Facebook ja Instagram. Festivaali on K-18.