CULTURHUB yhdistää kansainvälisiä kulttuurialan ammattilaisia ja organisaatioita jakamaan asiantuntemustaan ja resurssejaan. Yksi hubin keskeisistä toiminnoista on kulttuurialan ammattilaisille ja organisaatioille kohdistettu digitaalinen yhteis-residenssi, joka toimii ajatushautomona, jonka välityksellä kehitetään uudenlaisia yhteistuotannon ja yhteistyön muotoja, sekä koko alustan toimintakulttuuria itsessään.

CULTURHUB-yhteisön kumppaniksi on mahdollista hakea mukaan avoimen haun kautta. Yhteisö on tarkoitettu kulttuurialan ammattilaisille ja organisaatioille.

CULTURHUB ei ole meidän, vaan se on meille

Kaikki yhteisön kumppanit pääsevät varhaisessa vaiheessa seuraamaan ja tutkimaan Digitaalisen Taiteen talon tulevaa Virtuaalisen Taiteen talon kehitystyötä jo hankkeen beta-vaiheessa. (Virtuaalinen Taiteen talo julkistetaan metaversessa 2025).

Virtuaalisen Taiteen talon kehitystyössä pyrimme rakentamaan monipuolisia tiloja digitaalisille ja virtuaalisille kulttuurialan tuotannoille, sekä esittämisen, että yhteistyöskentelyn tarkoituksiin. Tiloja on myös ajatuksemme mukaan mahdollista laajentaa CULTURHUB-yhteisön tarpeisiin. Lisäksi CULTURHUB järjestää vähintään kolme seminaaria/työpajaa kaikille kumppaneille syksyn 2024 aikana (maksutta).

Osa kumppaneista kuratoidaan osallistumaan koko CULTURHUB alustan yhteiskehittämiseen tämän avoimen haun kautta, kohti yhteisön ei-hierarkkista työskentelymallia. Kehitystyö tapahtuu digitaalisen residenssin kautta syksyllä 2024.

Kulttuurialan ammattilaiset ja organisaatiot voivat liittyä CULTURHUBin toimintaan avoimen haun kautta. Hanke on osa NextGenerationEU rahoituksella toteutettua Digitaalinen Taiteen talo hanketta.

Aloitetaan kehittämään tulevaisuutta  – yhdessä!

Lue lisää aiheesta CULTURHUBin omilta sivuilta!