PopUp Birdland  -liveklubi Taiteen talossa 29.9 – 28.10.2023

Neljännesvuosisata sitten silloisen Hamburger Börsin tiloissa toimi elävänmusiikin ravintola Birdland. Parin toimintavuoden aikana ravintolassa esiintyivät lukuisat jazzin ja muun rytmimusiikin kotimaiset ja ulkomaiset huippuesiintyjät. Kaivattu ravintolakonsepti tulee takaisin uudistettuna PopUp Birdlandina!

Taiteen talon Tehdasrakennuksen toisen kerroksen Pääsaliin avataan kuukaudeksi (29.9.–28.10.) liveklubi, jonka lavalla nähdään sekä musiikkimaailman vanhoja tuttuja että uusia tähtiä niin kotimaasta kuin ulkomailta. Ravintolatoiminnasta vastaa Taiteen talossa toimiva Café Elephanten.

PopUp Birdlandissa lavalle astuvat useat jo alkuperäisessä Birdlandissa esiintyneet artistit ja esiintyjäryhmät kuten Antti Sarpila, Carlos Del Puerto, Pepe Ahlqvist ja Doctors´ Special. Useissa kokoonpanoissa kuullaan muitakin Birdland ’veteraaneja’. Luvassa on monipuolinen, useita musiikin lajeja sisältävä ja kansainvälinen ohjelmisto, kun lavalla nähdään mm. yhdysvaltalainen kantritähti Jason Ringenberg, kuubalainen basisti ja orkesterinjohtaja Carlos Del Puerto, ruotsalainen Blood, Sweat and Tearsin ja Abban kanssa soittanut huippukitaristi Georg ’Jojje’ Wadenius sekä brittirokkarit Graham Fenton (Matcbox) ja Darrel Higham.

Varsinaiset Birdland-keikat aloittavat itseoikeutetusti lauantaina 30.9 klarinetisti Antti Sarpila ja Birdland Jazz Band, mutta klubi käynnistetään jo perjantaina 29.9. tuoreemmalla soundilla Ronskibiitin, Kaken ja DJ Tuomas Rajalan vallatessa areenan. Kuukauden livetarjonnan päättää lauantaina 28.10 suomalaisen rytmimusiikin legendat Eero Raittinen ja Pepe Ahlqvist yhdessä turkulaisen Traveling Jones-yhtyeen kanssa.

Tapahtumiin lipunmyynti ticted.com