Between Happiness and Despair on hanke taiteesta, onnellisuudesta ja positiivisesta mielenterveydestä.

YK:n onnellisuusraporteissa Suomi ja Tanska ovat olleet ”maailman onnellisimpia maita” jo monena vuonna peräkkäin ja kuitenkin molemmissa maissa on huomattavan korkeat masennus- ja ahdistuneisuuslukemat verrattuna Euroopan keskiarvoon. Tämän takia molemmat maat kuuluvat omalaatuiseen kategoriaan ” onnellisimmat, mutta masentuneimmat paikat maailmassa”.

Between happiness and despair -hankkeen tavoitteena on syventyä siihen kuinka taiteilija ja taide voivat osaltaan tukea kansalaisten onnellisuutta ja positiivista mielenterveyttä.

Taiteen talo ja Kunsthal NORD kutsuvat turkulaisia ja aalborgilaisia taiteilijoita osallistumaan 5 päivän residenssiohjelmaan Tanskan Aalborgissa 13.-17.5.2024. Hankkeeseen valitut taiteilijat pääsevät oppimaan onnellisuudesta, mielenterveydestä ja kasvattamaan omaa ammattiosaamistaan.

Residenssissä osallistutaan asiantuntijaluennoille, osallistutaan luoviin työpajoihin, luodaan omaa taiteellista lähestymistapaa aiheen ympärillä ja vaihdetaan kokemuksia siitä, miten taide voi tukea positiivista mielenterveyttä.

Osana hanketta pääset hyödyntämään uutta osaamistaan heti käytännössä, sillä tehtävänäsi on luoda aihealueen ympärille taidetapahtuma tai tilaisuus yleisölle Turussa. Lopuksi prosessisi lopputulos on esillä näyttelyssä Suomessa ja Tanskassa.

Hankkeeseen voivat osallistua ammattitaitelijat, mistä tahansa taidemuodosta.

Hae mukaan Between Happiness and Despair -hankkeeseen täyttämällä tästä linkistä löytyvä hakemus. Hakemuksia käsittelevät sekä Taiteen talo, Kunsthal NORD että projektissa mukana olevat asiantuntijataiteilijat.

Hakemusaika on 1.3.-7.4.2024.
Valittuihin taiteilijoihin ollaan yhteydessä 15.4. mennessä.

Linkki hakemukseen.

Between Happiness and Despair on Erasmus+ hanke