Sini-Meri Hedberd – The Waste Land
18.-29.9.2024 ti-su klo 12-18

Sarja maalattuja horisontteja fokusoituu kuoleman teemaan, kuvaten kuoleman rajaa.

Maalaukset kertovat kuoleman läheisyydessä koetuista tunnelmista, joita on vaikea pukea selkeiksi ajatuksiksi tai sanoiksi. Hämmentyneisyys peilautuu teokseen väritulkintoina ja erilaisina nähtyinä tiloina, autiomaina. Näyttely pohtii, mikä meitä odottaa tuolla puolen, miltä kuoleman rajalla näyttää ja tuntuu? ”Yksi kuvitelmistani on, että silloin eteemme aukeaa riisuttu tyhjä maisema, jonka horisontti tuntuu vahvana.”

Sini-Meri Hedberg tunnetaan usein pastellisävyisistä ja maisemallisista maalauksistaan, joita inspiroivat pohjoinen taivas, abstrakti expressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus. The Waste Land -maalauksissa taiteilija on etsinyt pelkistetympää ilmaisua. Vuosina 2021-23 Hedberg on pitänyt Suomessa ja Berliinissä yhteensä neljä erilaista The Waste Land -näyttelyä. Yksikään näistä näyttelykokonaisuuksista ei ollut esillä Turussa, joten hän on halunnut koota kotikaupunkiin aiheesta tiivistetyn näyttelyn.

The Waste Land -hanketta ovat vuosina 2020-23 tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Turun Taideyhdistys, Turun kaupunki ja TOP-säätiö.