NFT ViRtahepo Metaversessä tapahtuman Demo-tilassa tutustutaan monipuolisesti kulttuurin edistyksellisiin teknologioihin, sekä niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin kulttuurin ja taiteen kentällä. Turun kulttuuritoimijoille ja kaikille digitaalisesta teknologiasta kiinnostuneille suunnatussa työpajassa käsitellään lohkoketjuteknologian (NFT), virtuaalitodellisuuden (VR) ja metaversen luomia uusia mahdollisuuksia muuttuvassa kulttuurin ympäristössä. Monille nämä teknologiat voivat tuntua vierailta tai jopa pelottavilta – kuin ”virtahepo olohuoneessa” – vaikka niiden vaikutus tulevaisuuden kulttuuriin on kiistaton. Siksi onkin tärkeää pohtia niiden potentiaalia ja haasteita.

Demoja on tarjolla mm. visuaalisten ja esittävien taiteiden puolelta, joihin on tarjolla konkreettisia esimerkkejä teknologioiden soveltamisesta. Virtuaalitodellisuuteen osallistumaan pääsee paikan päällä olevilla laitteilla, mutta myös omat laitteet ovat sallittuja: osallistumaan pystyy mm. kännykällä tai tabletilla, tai vaikka ottamalla mukaan oman kannettavan tietokeneen. Perheen nuoremmille on tarjolla Fortnite ympäristössä pyörivä Kansallisgallerian Art Heist peli – joten koko perheelle löytyy tekemistä!

  • Kansallisoopperan XR-stage: koe uudenlainen immersiivinen esitys.
  • Kansallisgallerian Art Heist Fortnite-maailmassa: interaktiivinen taidekokemus suositussa pelialustassa.
  • ALUSTA ja Combine24-kilpailu: opi NFT-teknologiasta.
  • ProVerse ja IloNovi Metaverse-alustat: Pääset tutustumaan erilaisiin metaversumialustoihin.

Digitaalinen Taiteen talo -hanke on päässyt hienosti vauhtiin ja nyt on aika kokea mistä on kysymys! Hankkeen kansainvälisen yhteistyöverkoston CULTURHUB:in ensimmäinen online-yhteisresidenssi on käynnistymässä, ja samalla meneillään ovat kilpailutukset ja yhteistyöneuvottelut VR/Metaverse-alustan toteutuksesta. Näihin virstanpylväisiin on päästy laajan ajatussparrauksen ja yhteistyön avulla, jossa lukuisat kulttuurialan toimijat ovat osallistuneet digitaalisten ratkaisujen suunnitteluun ja kehittämiseen.

Tule mukaan ja koe jotain ainutlaatuista! Demotila on avoinna lauantaina 14.9 ja sunnuntaina 15.9 klo 12.00 -16.00 kaikille ja siihen voi osallistua ilman pääsymaksua.