Tiistaisin klo 18-20, 30.7.2024 alkaen
Café Elephanten, Nunnankatu 4

Keskustelusarjan ensimmäiset neljä keskustelua käydään suomeksi (30.7./6.8./13.8./20.8.)

Last four times we will be conducting the discussion on virtues in English (27.8./3.9./10.9./17.9.)

Antiikin klassiset hyveet käytännöllinen viisaus, rohkeus, reiluus ja kohtuullisuus liikuttavat meitä yhä ja niiden varjot väikkyvät edelleen eri kuohahdusten takana. No, mitä jos niistä sitten puhuttaisiin. Houkutellaan hyveet pöydälle ja kysellään ne yhteisesti keskustelulla avautumaan.

Keskustelusarjassa hyveisiin paneudutaan sovittamalla ne paikallisesti kansainväliseen FiloCafe -keskustelutapaan. Lyhyesti sanoen FiloCafeissa ei puhuta filosofiasta, vaan harjoitetaan sitä. Keskeisenä ajatuksena on, että yhdessä esimerkkien pohjalta kyselemällä ja keskustelemalla pääsemme jonkin matkaa perille: tulemme paremmin tietoiseksi illan aiheesta

Keskustelu lähtee liikkeelle paikalle saapuneiden omakohtaisista kokemuksista, joiden kautta pääsemme yhdessä pohtimaan ja tutkimaan mitä kaikkea aiheeseen liittyy; millaisia ajatuksia, ennakkoluuloja, odotuksia ja mielikuvia meillä siihen liittyy. Voit valmistautua miettimällä etukäteen oman elämän esimerkin aiheeseen liittyen. Se voi olla jokin konkreettinen tilanne, jossa olet oivaltanut tai tunnistanut kunakin tapaamiskerralla käsiteltävän hyveen, esim. käytännöllisen viisauden.

Keskustelusarjan vetäjinä toimivat filosofisen praktiikan opiskelijat Petri Tähtinen, Joona Tefke ja Sini Taneli