BAD MEDIA KARMA on nykyteatteriteos julkisuuden, naiseuden ja median kohtaamispinnoista. Teos pohjautuu dokumentaariseen materiaaliin ja tuo konkreettisesti visuaalisen teatterin keinoin eteemme tavat, joilla media kohtelee julkisuuteen nousseita naisia.

“Ärsyttää kun aina vaan tulee tuollaisia ”KOHUkaunottaria”, jotka eivät tietenkään mitenkään nyt hakeutuneet julkisuuteen. Niin vissiin. Lopulta ne kuitenkin päätyy jonkun Hymyn sivuille esittelemään itseänsä ’rohkeissa’ kuvissa.”

BAD MEDIA KARMA on nykyteatteriteos julkisuuden, naiseuden ja median kohtaamispinnoista. Teos pohjautuu dokumentaariseen materiaaliin ja tuo konkreettisesti visuaalisen teatterin keinoin eteemme tavat, joilla media kohtelee julkisuuteen nousseita naisia. Teoksessa katsoja pääsee itse studion liveyleisöön seuraamaan julkisuudessa elävien naisten talk show -haastatteluja, yleistä keskustelua näiden yksityiselämistä sekä katukuvaa näiden näkökulmasta.

“Noniin, eikö sun pitäisi olla vieroituksessa tällä hetkellä?”
“Etkö sä halua puhua siitäkään?”

MeToo-liikkeen myötä ihmiset ympäri maailman havahtuivat kaksoisstandardeihin, jotka vaanivat naisia kaikkialla kulttuuri- ja media-alalla. BAD MEDIA KARMA kutsuu katsojan tutkimaan omaa suhtautumistaan ilmiöön ja kysyy, kuinka nopeasti muutos parempaan todella tapahtuu, jos lainkaan. Onko naisten huono kohtelu vain ilmiön julkinen puoli? Jos julkisen puolen todellisuus on tämä, mitä tapahtuu esiripun takana?

“Mitä tuostakaan ihmisrauniosta olisi tullut niillä eväillä, jotka hänelle oli suotu?”

BAD MEDIA KARMA on ohjaaja Hellin Karoliina Saastamoisen esikoiskäsikirjoitus ja osa hänen teatteri-ilmaisun ohjaajaopintojaan Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa. Esityksen tekemistä on tukenut Turun teatterisäätiö ja Kansalaisfoorumi.

Esityksen kesto n. 1h, ei väliaikaa.
Esitystä ei suositella alle 16-vuotiaille (SV: naisviha, seksuaalinen väkivalta).