Näyttely avoinna 31.5.–30.6.2024
ti–su 12–18

Avajaiset torstaina 30.5.2024 klo 17–19
Taiteilijat ovat tavattavissa avajaisissa sekä näyttelyn ripustuksen aikaan 27.–28.5.2024

Kriittisen Gallerian kesäkuu tarkentaa katseen homoseksuaalisuuteen ja häpeään. Näyttely puhuu homoseksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä omakohtaisista tunteista, mutta myös asenteista ja yhteiskunnan homovihamielisyydestä. Perspektiiviä löytyy niin ajallisesti kuin maantieteellisesti metropoleista Pohjois-Karjalaan. Visuaalisesti runsas näyttely pysäyttää katsojan kohtaamaan vaikean tunteen, häpeän, mutta nostaa esiin myös häpeästä vapautumisen ilon. Näyttelyssä nähdään maalauksia, piirroksia ja installaatioita.

REIMA HIRVONEN (1963-) on Enossa asuva kuvataiteilija. Hän opiskeli Vapaassa Taidekoulussa ja on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä, osallistunut teoksillaan ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin sekä tehnyt omakustannejulkaisuja. Hänen teoksiaan on Nykytaiteen museo Kiasman ja Kuopion Taidemuseon kokoelmissa.

JUKKA KORKEILA (1968-) on Hämeenlinnassa syntynyt, Saksassa asuva suomalainen taidemaalari. Korkeila on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja esittänyt teoksiaan lukuisissa gallerioissa ja museoissa ympäri maailman. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyn Moderna Museetissa Tukholmassa ja Pohjoismaisessa akvarellimuseossa Skärhamnissa Ruotsissa. Muita näyttelyitä mm.: 4th Bienal del Fin del Mundo in Mar del Plata, Argentina ja SANGUINE, BLOEDROOD, Luc Tuymans on Baroque, M HKA, Museum of Contemporary Art Antwerp, Antwerpen, Belgia. Vuonna 2019 Korkeilalle myönnettiin Kuvataiteen valtionpalkinto. Korkeila on toiminut myös näyttelyiden kuraattorina.

https://helsinkicontemporary.com/artist/jukka-korkeila
https://kriittinengalleria.fi/

Reima Hirvonen: No War, sekatekniikka, 2023
Kuvaaja: Hannele Turunen