Veikko Björk
Pauliina Turakka Purhonen: Palava tammi (työnimi, yksityiskohta), tekstiili, n. 250 x 500 cm, 2024.

Näyttely avoinna 3.5.-26.5.2024
ti–su 12–18

Kriittisen Gallerian uusi näyttely esittelee helsinkiläisen kuvataiteilija Pauliina Turakka Purhosen tekstiiliteokset, joka ottavat haltuunsa koko galleriatilan.

”Siirtelen tilkkuja kankaalla, ne järjestyvät kuviksi, jotka tarkentuvat tikatessa. Lisäilen uusia tilkkuja, välillä ratkon tikkiä ja poistan jo tehtyä päätöstä, tai pienennän sen painoa.”

PAULIINA TURAKKA PURHONEN (s.1971) on taidemaalari ja kuvanveistäjä, joka on syntynyt Haapavedellä ja asuu nykyään Helsingissä.

Hän opiskeli Kuvataideakatemiassa Helsingissä, josta valmistui kuvataiteen maisteriksi vuonna 2003. Turakka Purhosen teoksia on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Hän sai Kuvataiteen valtionpalkinnon 2016 ja oli ArsFennica-ehdokkaana vuonna 2014.

Hänen teoksiaan on mm. Aineen Taidemuseon, Amos Andersonin Museon, EMMAn, HAMin, Kiasman, Oulun Taidemuseon, Paulon Säätiön, Pro Artibus -säätiön ja WAMin kokoelmissa. Pauliina Turakka Purhosen työskentelyä ovat tukeneet Svenska Kulturfonden ja Taiteen edistämiskeskus.

https://pauliinaturakkapurhonen.com/
https://kriittinengalleria.fi/

KRIITTINEN KLUBI: NAARMU-YHTYE ESIINTYY
Sunnuntaina 5.5.2024 klo 14-16