15.5.–26.5.2024
Ti-su 12-18

Renja Leinon yksityisnäyttelyssä Contrasting Times osa teoksista kohtaa ensi kertaa toisensa. Muodostuu kenties yllättäviäkin yhteenliittymiä, sillä teosten aiheet nousevat ajasta, jossa elämme.

Teoksiin on vääjäämättä kiteytynyt sitä maailmaa, joka kulloinkin tekijän mieltä vaivaa. Teosten välinen vuoropuhelu syntyy ajankohtaisista, joskin myös ikiaikaisista olemassaolon kysymyksistä, jossa tilanteet muuttuvat ja uutisvirta on loputon.

Teosten tekniikkana on maalaus, valokuva ja video.

Renja Leino (s. 1958) on korppoolainen taiteilija, joka työskentelee pääasiassa videon, valokuvan ja maalauksen parissa tehden myös toisinaan installaatioita. Sisältökysymykset ovat taiteellisessa työskentelyssä keskeisiä.  Saaristomeri on rakas, ja siihen kohdistuvat huolet ovat olleet osana useissa teoksissa vuosien aikana.

Renja Leino perusti yhdessä puolisonsa kanssa kansainvälisen taiteilijaresidenssin AARK Archipelago Art Residency in Korpo. www.aark.fi. Residenssitoiminta alkoi 2015 ja siellä on työskennellyt satoja taiteen ammattilaisia ympäri maailmaa.

Leino toimi vuosikymmeniä Turun AMK taideakatemiassa kuvataiteen koulutuksessa valokuvauksen lehtorina, ollen nyt yliopettaja emerita.

Renja Leino sai TAIKE Varsinais-Suomen Taidepalkinnon 2021. Teoksia on useissa kotimaisissa kokoelmissa.