Avajaiset 11.6.2024 klo 17–19
Tervetuloa!

Näyttely avoinna 12.-20.6.2024
ti–su 12-18
15.6. avoinna 11–18

Vesi on myyttien ja tarinoiden lähde. Töissäni käsittelen ihmisen iki-aikaisia yhteyksiä luontoon, lajien välistä tasa-arvoa sekä haavoittumisen ja eheytymisen teemoja. Pohdin, voiko mytologia avata uudenlaista ymmärrystä luonnon ja ihmisen välisestä vuorovaikutuksesta suhteessa ympäristökriiseihin ja luontokatoon. Käsittelen inhimillisiä tunteita ikävästä toivoon, kaipuusta lohtuun, ahdistuksesta levollisuuteen, petollisuudesta luottamukseen ja pelosta rohkeuteen.

Näyttelyssä on esillä suurikokoisia hiilipiirustuksia. Piirtäminen on moniaistillinen kokemus, se vie tekijänsä välittömään kokemukseen katsomalla, liikkumalla, tuntemalla ja näkemällä.

Paula Suominen työskentelee laaja-alaisesti kuvataiteen kentällä. Hän on työskennellyt perinteisen maalauksen ja piirustuksen ohella julkisen taiteen hankkeissa ja tehnyt useita taidemosaiikkeja julkisiin tiloihin. Suominen on toteuttanut osallistavia teoskokonaisuuksia taidemosaiikin valmistamisessa sekä ohjannut mosaiikin, croquis – piirtämisen ja ympäristötaiteen työpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille.

Paula Suomisen teoksia on monissa kokoelmissa, mm. Aineen taidemuseo, Turun ja Rovaniemen taidemuseot, Kaarinan ja Schion (Italia) kaupunkien taidekokoelmissa, Lapin keskusairaalan sekä Taidekeskus Pentikin kokoelmissa.

Suominen on koulutukseltaan kuvataiteilija AMK. Hän on Taidemaalariliiton sekä Turun ja Lapin taiteilijaseurojen sekä Turun taidegraafikot ry.n jäsen.

Paula Suominen: Elävät joissa, puroissa ja lähteissä, hiili paperille, 150x300cm, 2024