Minna McArdle

Pitkän talven jälkeen Taiteen talon piha on herännyt kesään, ja tunnelmallinen sisäpiha täyttyy jälleen puheensorinasta, näkemisestä ja kokemisesta. Viime kesästä tutut keltaiset Parkly-moduulit ovat löytäneet paikkansa ja kutsuvat istahtamaan ja viipymään, esiintymislava on jo paikallaan, valmiina kesän iloisiin hetkiin. 

Minna McArdle
ILMIÖ 2023. Kuvaaja Minna McArdle

Muotoilija Päivi Raivio kertoo, että ”Taiteen talon pihaa on lähdetty kehittämään keräämällä talon toimijoiden toiveita ja ideoita. Tavoitteena on, että Taiteen talon sisältö, toimijat ja toiminnot näkyvät myös sitä ympärö-ivässä julkisessa tilassa ja, että paikalla olisi vahva identiteetti. Näihin seikkoihin pohjautuen Taiteen talolla on lisätty oleskelun mahdollisuuksia, vehreyttä ja pölyttäjäystävällistä kasvillisuutta ja toimintamahdollisuuksia, esimerkiksi vaihtuvalla taiteella. Kehittämistä tehdään vaiheittain, jolloin toteutus on muunneltavissa tarvittaesssa.

Piha on nyt kaikille kaupunkilaisille yhteinen olohuone ja avautuu nyt eri suunnista tunnistettavana paikkana. Se houkuttelee kaupunkilaisia ja he voivat löytää uusia kulmia Vanhankaupungin alueelta, sekä tietenkin Taiteen talon ja sitä ympäröivien palveluiden äärelle ja tapahtumiin. Taiteen talo ja sen pihaympäristö onkin uniikki osa Turkua – kaikille avoin, monimuotoinen ja muuntuva!”

Tulevana kesänä Vanhassakaupungissa sijaitsevan Taiteen talon alue täyttyy entistä monipuolisemmasta ohjel-masisällöstä. “Luvassa on tapahtumien rikkautta, moninaisuutta ja kohtaamisten iloa” lupaa Taiteen talon toimi-tusjohtaja Jere Pensikkala.

Kesän päänäyttely Dressed for Dinner syventyy tuotantoeläinten oikeuksiin, kulttuurin välitilamallin kautta päästään tuftaamaan, kurkistamaan keramiikkatyön maailmaan sekä pienlevy-yhtiön tuotantoihin, sisäpihan lavalla huvittaa revyy ja monipuoliset musiikin rytmit raikaavat.

Pihatapahtumien kausi alkaa toukokuun lopussa, kun nuorille täysi-ikäisille suunnattu ensimmäisen kerran järjestettävä School’s Out tapahtuma täyttää sisäpihan. Tapahtuma tarjoaa kuumimmat listaykköset suoraan soittolistoilta ja modernia dance ja rap -musiikkia.

Kesän päänäyttelynä nähtävä Dressed for Dinner on kansainvälinen pop-taiteen näyttely, jossa kuvataiteilija Antti Eklundin ja virolaisen korutaiteilijan Sigrid Kuuskin teokset nostavat keskusteluun tärkeän teeman; suh-teemme ruokaan ja tuotantoeläimiin. Päänäyttelyn rinnalla läpi kesän ovat avoinna myös Taiteen talolla vakitui-sesti toimivat Kriittinen Galleria ja Galleria ASKI.

“Näyttelyt on mahdollista kokea poikkeuksellisella tavalla, sillä tänä kesänä taide, kulttuuri ja ruoka tuodaan yhteen ja ryhmille järjestetään dinnereitä keskelle näyttelyä. Lisäksi Yllin kyllin III -näyttelyssä koetaan Turun Musiikkijuhlien konsertti 11.8.” kertoo Taiteen talon tuottaja Anna-Maija Vaimala.

Kesällä sisäpihalla koetaan myös jotakin uutta, kun Laugh my Turku tuottaa kesärevyyn Päin Brinkkalaa ilahduttamaan Vanhankaupungin iltoja. Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyt ja suuren suosion saaneet Sounds of South ja Punk ja Yäk! jatkuvat myös tulevana kesänä. ILMIÖ järjestetään 19.-20.7.

Tarkemmat tapahtumatiedot julkaistaan ja ajankohtaiset tapahtumat tapahtumat-sivullamme.

Lisätiedot:
Anna-Maija Vaimala, +358 44 353 3920, anna-maija.vaimala@taiteentalo.fi
Jere Pensikkala, +358 44 907 5876, jere.pensikkala@taiteentalo.fi