Vesa Aaltonen

Taiteen talo juhlistaa Turun päivää avaamalla uuden galleriatila Kilta Gallerian sekä uuden elokuvateatterin Kino Killan. Kilta Galleria ja Kino Kilta avataan Palokuntarakennukseen, joka on käynyt läpi laajan remontin.

”Turun päivänä meillä on aihetta yhteiseen juhlaan!”, iloitsee Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkala
”Taiteen talon Palokuntarakennus on käynyt läpi täyden peruskorjauksen todella tiiviissä aikataulussa, mikä on ollut mahdollista vain osaavien ammattilaisten käsissä. Työ on vaatinut luovuutta ja heittäytymistä, kun eteen tulleita haasteita on ratkottu suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja käyttäjien hedelmällisellä yhteistyöllä.” 

Heini Ahon näyttely aloittaa WAMin näyttelysarjan Kilta Galleriassa

Kilta Gallerian näyttelysarjan aloittaa 15. syyskuuta avautuva turkulaisen kuvataiteilija Heini Ahon soolonäyttely. Veistoksista ja installaatioista koostuvassa näyttelyssä Aho tarkastelee arkipäiväisiä, itsestäänselvyyksinä pitämiämme asioita ja esineitä sekä niiden käyttöä uudesta näkökulmasta. Teoksista välittyy ihmettely ja tarve tutkia, mutta myös hiven huumoria.     

     ”On jännittävää ja innostavaa tuoda WAM osaksi Turun elävää taidekeskittymää ja saada uusia kumppanuuksia tulevaisuuteen”, kertoo hankejohtaja Satu Pajarre.
     ”WAMille kaupungin taidemuseona on tärkeää olla vahva kuvataidetoimija myös museorakennuksen peruskorjauksen aikana. Kilta Gallerian näyttelysarjassa jatketaan WAMin näyttelyohjelmiston mukaisesti paikallisen nykytaiteen esittämistä, mutta pienemmän galleriatilan mittakaavassa.”

Heini Ahon näyttelyn jälkeen galleriassa tullaan näkemään näyttelyt Jussi HaroltaAnu HalmesmaaltaFanny Varjolta sekä Matti Heleniukselta.

Kino Killan ohjelmistossa klassikoita ja mielenkiintoisia uutuuksia

Yleisö pääsee tutustumaan Varsinais-Suomen elokuvakeskuksen uuteen 70-paikkaiseen elokuvateatteri Kino Kiltaan Turun päivänä 15. syyskuuta klo 10–18. Varsinainen teatteritoiminta pyörähtää käyntiin myöhemmin syyskuussa, mutta aulakahvila ja tulevien näytösten lipunmyynti palvelevat elokuvien ystäviä juhlapäivänä avajaistarjouksia unohtamatta.

Varsinainen teatteritoiminta pyörähtää käyntiin myöhemmin syyskuussa.
     ”Teatteri on nektaria niille, jotka ovat kauan janonneet uutuuselokuvien seuraksi myös vähän erilaisempaa ohjelmistoa”, kuvailee teatteripäällikkö Emma Rautala.      
     ”Ja on hienoa, että Kino Kilta avautuu suoraan Turun sydämeen, kauniiseen ja historialliseen Palokuntarakennukseen.”

Samoissa tiloissa sijaitsee Varsinais-Suomen elokuvakeskuksen toimitilat sekä kaikille avoimet kirjasto ja arkisto. Toimintaan kuuluu myös mm. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin KAVI:n aluesarjan ja Turun elokuvakerhon näytöksiä, Suomalaisen elokuvan festivaali sekä mediakasvatusta.

Lisätiedot
Taiteen talo
Jere Pensikkala, toimitusjohtaja
puh. 044 907 5876, jere.pensikkala@taiteentalo.fi

Turun museokeskus / WAM
Satu Pajarre, hankejohtaja
puh. 050 408 9659, satu.pajarre@turku.fi

Varsinais-Suomen elokuvakeskus
Mimosa Ahderinne, toiminnanjohtaja
puh. 050 381 8833, mimosa@vselokuvakeskus.fi