NFT ViRtahepo Metaversessä seminaarin ja sen ohessa järjestettävä workshop avaa turkulaisille kulttuurin ja taiteen toimijoille NFT lohkoketjuteknologian, virtuaalitodellisuuden (VR) ja metaversen luomia mahdollisuuksia kulttuurikentän muuttuvassa ympäristössä. Joillekin nämä teknologiat ovat kuin virtahepo kulttuurikentän elintilan digitaalisessa muutoksessa. Vaikka nämä teknologiat ovat jo täällä, niiden vaikutuksia, potentiaalia ja haasteita ei aina haluta käsitellä, vaikka ne väistämättä muokkaavat tulevaisuuden kulttuuria.

Näistä teknologioista on tärkeää puhua kulttuurialalla, koska ne tarjoavat uusia mahdollisuuksia luovuuden ilmentämiseen, yleisön tavoittamiseen ja liiketoimintamallien kehittämiseen. Seminaarissa esiintyvät Anna Puhakka ja Anna Laamanen Kansallisgalleriasta, Aura Seikkula Futuartsista, Mike Pohjola Turun Nuoresta Teatterista, sekä Hannu Järvensivu Kansallisoopperasta. He ovat myös aktiivisesti olleet hankkeen koordinaattori Ville Laaksosen tukena Digitaalisen Taiteen talon kehityksessä.

Seminaariin on ilmoittauduttava etukäteen, sillä yleisömäärä on rajattu. Varaa paikkasi tulevaisuudessa nyt ilmoittautumalla mukaan oheisesta linkistä!

ILMOITTAUTUMINEN

Digitaalinen Taiteen talo hanke on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Hankkeen kansainvälisen yhteistyöverkosto CULTURHUB:in ensimmäinen online yhteisresidenssi on starttaamassa, samalla menossa on kilpailutus ja yhteistyöneuvottelut VR/Metaverse alustan toteuttamisesta. Tähän pisteeseen pääseminen on vaatinut paljon ajatustyötä ja ideoiden sparraamista digitaalisista ratkaisuista useiden kulttuurialan toimijoiden kanssa.