CULTURHUB:in OPEN CALL #1 on nyt päättynyt ja olemme parhaillaan yhteydessä yhteisömme uusiin kumppaneihin. Aloitamme avoimen haun kautta valittujen kumppaneiden kanssa ensimmäisen online-residenssin CULTURHUB-alustan yhteiskehittämiseksi.

Yksi CULTURHUBin päätehtävistä on yhteistoiminnallinen online residenssi kulttuurialan ammattilaisille. Tämä residenssi toimii ajatushautomona ja tutkimus-laboratoriona digitaalisen kulttuurin mahdollisuuksille. Residenssin tehtävänä on tutkia ja kehittää mm. kulttuurin yhteistoimintamalleja, tuotantorakenteita, sekä ekosysteemin elinvoimaisuutta. Missiomme on auttaa organisaatioita navigoimaan digitaalisissa ympäristöissä ja tutkia saatavilla olevia teknologisia ratkaisuja yhteistyön mahdollistajana.

Jokaisella yhteisön kumppanilla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan kehitykseen. Tavoitteen on löytää parhaita käytäntöjä, joiden avulla koko yhteisö voi toimia yhdessä ja tasa-arvoisesti. Ensimmäisessä residenssissä mukana olevat tahot pohtivat koko yhteisön toimintaa ja rakennetta. Osa yhteisön jäsenistä on valittu mentoreiksi residenssille, minkä lisäksi prosessi avataan myös koko yhteisölle: kaikilla yhteisön jäsenillä on mahdollisuus kommentoida residenssin etenemistä.

Residenssi alkaa syyskuussa 2024 ja jatkuu marraskuun loppuun. Osallistujat ja mentorit julkaistaan syyskuussa, kun residenssi käynnistyy. 

Jos missasit haun, ei hätää! Yhteisön kumppaniksi voi yhä hakea mukaan. Uudet kumppanuus hakemukset käsitellään kahdesti kuukaudessa ja voit lähettää hakemuksen milloin vain. Valmistelemme myös seuraavaa, syyskuussa 2024 tulevaa OPEN CALL #2:sta, jossa keskitymme yhteistuotantoihin digitaalisissa ja VR+Metaverse-ympäristöissä.

Lue lisää aiheesta CULTURHUBin omilta sivuilta!