Turku Animated Film Festival nähdään Galleria Askissa 21.8.-1.9. Teoksena Nyrjähtäneet näyt. Näyttely avoinna ti-su klo 12-18. Vapaa pääsy.

Turku Animated Film Festival – TAFF on kansainvälinen elokuvafestivaali, joka juhlistaa animaation taidetta ja luovaa mieltä. Festivaali järjestetään yhdeksättä kertaa Suomen animaatiopääkaupungissa Turussa 21.-25.8.2024.

Galleria Askin näyttelyssä TAFF päästää katsojan kokemaan animaation erityisiä ja erilaisia puolia. Oululaisen animaatio- ja mediataiteilija Leevi Lehtisen zoetroopit viittaavat animaation varhaiseen tekniikkaan, pyörivään kiekkoon, jossa liike herättää kuvat henkiin.
Viime vuonna Turun Taideakatemiasta valmistuneen animaatiotaiteilija Heikki Saikkosen flipbookit, lapsuudesta tutut plärättävät animaatiovihkoset, ottavat mekaanisen muodon ja reagoivat katsojan liikkeeseen. Tanskalaisen animaatio-ohjaaja Pernille Kjaerin tummasävyiset animaatiostillit johdattelevat mysteeriin, mistä tarinassa on kyse? Pernille Kjaer toimii myös TAFFin juryn jäsenenä ja on mukana valitsemassa palkittavia elokuvia.

Turun Anikistien valtava, seinän kokoinen mekaaninen animaatioinstallaatio vie katsojansa mummonmökkiin, jossa henkiin heränneet pöydän antimet toistavat askareitaan loputtomasti. Pysähtynyt elämä – yhteisteoksen tekijöinä ovat Turun Anikistit ry:n jäsenet: Sade Lahti, Lauri Järvenpää, Frida Lindholm, Tommi Juutilainen, Reetta Halkosaari, Antti Laakso ja Mirka Raasakka.

Näyttelyn on kuratoinut TAFFin festivaalijohtaja Annika Dahlsten.

”Nyrjähtäneet näyt” -näyttelyn avajaiset pidetään 20.8. ja se on avoinna sunnuntaihin 1.9. asti.

TAFFin kilpasarjoihin haki tänä vuonna yli 2100 lyhytelokuvaa. Festivaaleilla nähdään yli 20 erilaista ohjelmistokokonaisuutta ja lähemmäs 200 elokuvaa. Kansainvälisten ja kotimaisten kilpasarjojen lisäksi festivaalin ohjelmistossa on erilaisia teema- ja erikoisnäytöksiä, näyttelyitä ja työpajoja.

Festivaalihuuma levittäytyy eri muodoissa ympäri kaupunkia, mutta näytösten kotipaikkana toimii Manillan kulttuuritehdas Aurajoen rannalla. Taiteen talossa TAFF on esillä myös Café Elephantenissa järjestettävinä näytöksinä lauantaina 24.8. klo 15 & 16. Ohjelmassa on TAFF Junior erikoisnäytös eli koko perheelle sopivia elokuvia Turun Taideakatemian animaatiokoulutuksen arkistoista.

Lisää festivaalista: www.taff.fi