Avajaiset 8.8.2024 klo 17–19
Tervetuloa!

Näyttely avoinna 7.-18.8.2024
ti–su 12–18
Galleria Aski, F-rakennus
Sisäänkäynti Nunnankadulta ja Sisäpihalta

Näyttelyssään Suojassa Tuuli Oikkonen pohtii elämän pintakerrosta, niin henkisestä, sosiaalisesta kuin fyysisestäkin näkökulmasta. Kokonaisuus sai alkunsa jäiden lähtöä ihmetellessä. Kuinka ohut ja rakoileva jää vielä suojelee sen alla olevaa elämää. Myös pidättelee. Ennen kuin meri taas vapautuu täysin. Ollen tällöin herkkä ja altis. Missä menee hiuksenhieno raja, jolloin on vielä vapaa ja turvassa omassa suojassa muttei eristynyt ja kuplassa?

Suojassa näyttely koostuu  suurehkoista abstrakteista maalauksista sekä keramiikkaveistoksista. Oikkonen työstää maalauksia kehollisesti lattialla, maalaten juoksevalla maalilla päällekkäisiä ohuita kerroksia. Prosessi on hyvin intuitiivinen ja intensiivinen. Savella työstäminen on tärkeää vastapainoa, hidasta ja maadoittavaa, joskin prosessi on yhtä lailla vapaa ja vailla liian tarkkaa suunnitelmaa.

Turun Taiteiden yönä 15.8. Galleria Aski on avoinna klo 12-22. Galleriassa voi kokea ääni- ja maalaustaidetta sisältävän performanssin klo 20-21. Performanssin aikana galleriassa voi vierailla liukuvasti tai seurata esitystä koko sen ajan. Galleriaan on vapaa pääsy.

Tuuli Oikkonen (1989) on kuvataiteilija ja kuvataideopettaja. Hän on lähtöisin Pohjois-Pohjanmaalta. Hänen teoksiaan on ollut esillä vuodesta 2018 lähtien niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Oikkonen valmistui taiteen maisteriksi 2019 Lapin yliopistosta Rovaniemeltä. Tällä hetkellä hän asuu Turun Ruissalossa ja työskentelee ateljeessaan Taiteen talolla.