Elokuussa aukeava Taiteen talon omien taiteilijoiden näyttely Yllin kyllin III valtaa jälleen Pääsalin. Kolmatta kertaa avattava näyttely on saavuttanut klassikkoaseman.

”Toki näyttely oli klassikko jo syntyessään, silloin sitä ei vielä kehdannut sanoa, sillä silloin emme vielä tienneet jatkoa. Klassikko pysyy tärkeänä ja ajankohtaisena vuodesta toiseen, erään määritelmän mukaan. Siirryttäessä kolmanteen, voimme olla avoimia. Meillä on paikkamme.”

Vuonna 2024 taiteen kentällä pohditaan samaa asiaa kuin vuonna 1974. Klassinen kysymys: Onko tässä sitä sanomaa? Helppo vastaus: on. Kun kyseessä on miltei neljänkymmenen taiteilijan yhteisesiintyminen ilman muuta teemaa kuin yksi talo, vastaus löytyy taiteen ytimestä. Taide on itseisarvollinen ja monimuotoinen kenttä, jossa keskeisimpänä viestinä on ilmaisunvapaus. Vuoden 2024 sekä globaalissa että kotoisessa ilmapiirissä erityisen painava viesti.

Kuten sanavapaudenkin suhteen, seurauksena on perinteisen latteuden esiin nostaminen. Vapaus edellyttää vastuuta. Sananvapaudessa rajoja vetää muu lainsäädäntö. Kunnianloukkaukset, yksityisyyden suoja, kansanryhmiä vastaan kiihottaminen. Muun muassa. Ilmaisunvapauden nimissä nämä olisivat yhtä lailla ilmaisunvapauden väärinkäyttöä. Mutta taiteen alueella meillä on tätäkin suurempi vastuu: meidän tehtävänämme on yksinkertaisesti tehdä hyvää taidetta. Se on vaativaa työtä. Ja siitä on klassikot tehty.

Näyttelyn taiteilijat: 
Vesa Aaltonen, Riikka Aihinen, Annika Dahlsten, Lilli Haapala, Toni Hautamäki, Sini-Meri Hedberg, Matti Helenius, Kati Immonen, Kristina Isaksson, Jouna Karsi, Lena Kuivisto, Riikka Kupsala, Markku Laakso, Minna Maija Lappalainen, Lotta Leka, Renja Leino, Sara Manninen, David Muth, Jone Mutka, Oksana Mykhanko, ErkkiNampajärvi, Tuuli Oikkonen, Mikko Paakkola, Reija Palo-oja, André Peterdi, Minna Poikonen, Inari Raaterova, Jarkko Rantanen, Margarita Rosselló Ramón, Elina Ruohonen, Teemu Räsänen, Krist Sergeeva, Paula Suominen, Linda Svarfvar, Tiina Vainio ja Susanna Vuorio. 

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen Pääsaliin, Tehtaan 2. kerroksen näyttelytilaan to 8.8. klo 11!  

Näyttelyn avajaisia vietetään to 8.8. klo 18–20. Taiteiden yönä 15.8. näyttely on avoinna klo 11–22.

Yllin kyllin III
Taiteen talo – Konstens hus i Åbo – Art House Turku 
9.8.–1.9.2024, avoinna ma–su klo 11–18.  
Nunnankatu 4, Turku  

Lisätiedot: paakkolam@gmail.com, p. 050 5287382