Uusi Punk ja Yäk -festivaali valloittaa Taiteen talon sisäpihan 11.-12.8.2023.

Festivaali keskittyy nimensä mukaisesti punkiin ja ohjelmisto on monipuolinen katsaus, joka sisältää niin 70-luvun lopun veteraaneja kuin uudempia tulokkaita. Lavalla nähdään mm. Pelle Miljoona & Pispalan Punkit (ohjelmisto koostuu Pellen kolmen ensimmäisen LP:n kappaleista), etelänaapurimme ikikapinalliset J.M.K.E., Suomen kovin ska-bändi The Valkyrians, ensimmäisen Turun keikkansa ikinä tekevä Sehr Schnell ja ramopunkveteraanit Pojat. Lisäksi esiintymässä on esim. Tumppi Varonen & Problems, Lapsuus, Personallisuushäiriö, Aino ja Hajonneet, Kumikameli, Nolla Nolla Nolla, Donna & the Dynamiters, Punk Lurex OK, Kätyrlauma, Abnormi, Maximum Akne ja Vihan Muna.

– Turun kesä on täynnä hienoja festivaaleja, kuten Ilmiö, Kesärauha ja Turku Modern, jotka esittelevät kattavasti uudempaa ja enemmän indieksi laskettavaa musiikkia. Ajattelimme, että Turun kesä kaipaa kuitenkin vielä yhtä tapahtumaa, jonka kohderyhmä poikkeaa edellä mainituista, kerrotaan festivaalin tuotantoportaasta.

Punk ja Yäk ei ole mikään yhden kesän ihme, vaan tulee olemaan vakituinen osa Turun kesää. Festivaalin tuottaa Stupido Productions Oy.

Festivaali on ikärajallinen (K-18). Portit aukeavat perjantaina klo 16 ja lauantaina klo 13 ja juhlat jatkuvat aina puoleen yöhön. Liput festareille ovat 35 €/ yksi päivä (38 € portilta) ja 60 €/ kaksi päivää (65 € portilta). Liput ennakkoon Tiketistä https://www.tiketti.fi/tapahtuma/91906 tai Stupidon kivijalkakaupasta (Porthaninkatu 4, Helsinki).