Taiteen talon tunnelmallinen sisäpiha on viihtyisä paikka viettää aikaa, nauttia hetkistä vanhan Turun sydämessä. Pihassa voi aistia paitsi taiteen ja kulttuurin läsnäoloa niin myös kovalla vauhdilla kehittyvää kulttuurikeskuksen pöhinää, kun Kilta Gallerian ja Kino Killan tiloja remontoidaan.

Sisäpihan tapahtumakausi aloitettiin jo toukokuussa, kun TYEMYY (Turun Yliopiston Elektronisen Musiikin Ystävien Ystävät ry) juhlisti 13-vuotis syntymäpäiviään ja ensikertaa järjestetty, nuorille aikuisille suunnattu School´s Out festivaali toi lavalle kuumimmat listaykköset modernin dance ja rap -musiikin genrestä. Hieno startti kesään 2024!

Kesäkuun alussa Taiteen talossa työhuonettaan pitävä kuvataiteilija Lilli Haapala toi osana Olohuone306 -kaupunkitaidefestivaalia teoksensa Uponnut puutarha sisäpihan viherpenkkiin. Teos on nähtävillä koko kesän ja mielenkiinnolla seuraamme millä tavalla vettä ja kasvillisuutta sisältävä teos elää kesän aikana.

Juhannuksena Taiteen talo hiljenee 21.-23.6., jonka jälkeen Dressed for Dinner -näyttely on avoinna päivittäin klo 11-18. Keskiajan Turku laajentuu Taiteen talon sisäpihalle 27.-30.6. ja ohjelmaa on luvassa koko perheelle. Tarkemmat ohjelmatiedot Keskiajan Turku.

Tänä kesänä testataan myös sisäpihan toimivuutta kesäteatterin näyttämönä, kun Laugh my Turku ry tuottaa Päin Brinkkalaa -revyyn, joka saa ensiesityksensä 3.7. Päin Brinkkalaa esittelee ihastuttavimmat ja vihastuttavimmat ilmiöt kummaltakin puolelta Aurajokea unohtamatta valtakunnan ajankohtaisuuksia ja julkkiksia. Tarjolla on Turun kesän parhaimmat naurut ajankohtaisten sketsien ja loistavien musiikkinumeroiden siivittämänä. Osta lippusi täältä.

Kesän tapahtumia:
3.7.-3.8. Päin Brinkkalaa -revyy
13.7. Sounds of South festival
19.-20.7. ILMIÖ
8.8.-1.9. Yllin kyllin III -ryhmänäyttely
9.-10.8. Punk ja Yäk
11.8. Turun Musiikkijuhlat: Nephis
15.8. Taiteiden yö

Ajankohtainen tapahtumakalenteri osoitteessa taiteentalo.fi/tapahtumat