Taiteen talon pihapiiri huokuu kesäistä tunnelmaa, sillä olemme saaneet sekä istutuslaatikot, istumapaikat että esiintymislavan pihalle. Kahvilan terassit sekä sisäpihalla että Luostarin Välikadulla houkuttelevat istahtamaan ja nautiskelemaan esimerkiksi taidenäyttelyn tai keikan kokemisen yhteydessä.

Kevään aikana Taiteen talolla on avautunut kaksi taiteilijavetoista galleriatilaa. Brinkkalan porttikongista löytyy Kriittinen Galleria, jossa Reima Hirvosen ja Jukka Korkeilan Häpeä nähdään 31.5.-30.6.2024. Galleria Askiin voi astua sisään sekä Nunnankadulta että sisäpihalta. Vapunaattona avattu uusin galleria on Taiteen talossa työskentelevien kuvataiteilijoiden perustaman Rettigin kuvataiteilijat ry:n ylläpitämä. Näyttelyt vaihtuvat kahden viikon välein. 12.6.-20.6.2024 Askissa nähdään Paula Suomisen Veden muisti, jonka jälkeen on vuorossa Lena Koiviston Beautiful Life 26.6.-7.7.2024.

Tehtaan toisessa kerroksessa oleva Pääsali täyttyy poptaiteesta, kun kesän päänäyttelynä koettava Antti Eklundin ja Sigrid Kuuskin Dressed for Dinner on esillä 14.6.-4.8.2024 asti. Kansainvälisen taideyhteistyön ottaa kantaa tuotantoeläinten kohteluun näyttävän pop-taiteen keinoin. Kesän päänäyttely on avoinna yleisölle päivittäin 14.6. alkaen, lukuun ottamatta juhannuksena 21.-23.6.2024. 

Antti Eklund

Muistakaa käydä katsomassa Hämeenkadun porttikongin taideseinän vaihtuvat teokset aina tasaisin väliajoin.