Nästa Digital Art House seminarium & demo + workshop kommer att äga rum på Konsten hus den 14.11.2024 kl. 9.00! Seminariet kommer att ta upp förändringar och processer för att skapa, uppleva och producera konst ur perspektivet metaverse och AI.

Seminariet ordnas av Åbo yrkeshögskola, Åbo konstakademi, i samarbete med konsthusets projekt Digital Art House. Reservera datumet!

Digital Art House tackar deltagarna i NFT ViRtahepo Metaverse och seminariet finns tillgängligt på video

Ett stort tack igen till alla åhörare och till alla som var med och arrangerade evenemanget. Vi är stolta över att ha Finlands ledande proffs och toppexperter från olika kulturområden hos oss!

När det gäller digitala miljöer för museer öppnade Nationalgalleriets Alusta.art & Combine24 NFT:s breda perspektiv på digital konst i blockkedjor, och Art Heist (Fornitessa) är ett utmärkt exempel på hur unga människor kan möta konst i spelvärlden.

Nationaloperans XR-Stage öppnade upp virtual realitys många användningsområden och möjligheter på en konceptuell nivå och illustrerade hur VR-teknik kan vara ett kraftfullt verktyg samt ett ekologiskt och resurseffektivt sätt att använda miljön.

ProVerse & IloNovi presenterade två fantastiska metaverse-lösningar, där framtida miljöer kommer att möjliggöra helt nya sätt att uppleva och samarbeta på alla typer av enheter, från mobiler till datorer och VR-glasögon.

Aura Seikkulas Futuarts och Mike Pohjola bidrog också med spetskompetens och praktiska perspektiv på kulturens grunder och praxis, och förklarade hur banbrytande digitalisering gör det möjligt att ta konsten till månen och hur immersivitet förverkligas i samband med historia inom scenkonst och berättande.

Seminariet spelades in och en länk till det finns tillgänglig på begäran från koordinatorn för Digital Arts House för intresserade kulturarbetare.

För mer information: ville.laaksonen@taiteentalo.fi